top of page
ronald jonker
Ronald

Ronald Jonker

Mijn ouders, Niek Jonker en Thea Stuifbergen hebben mij op deze aarde gezet. Zij zijn voor mij een groot voorbeeld geweest over hoe ik het mannelijke en het vrouwelijke in mezelf herken en accepteer. Beiden gebruik ik in vrijheid in mijn communicatie naar mezelf en naar anderen toe. Ook in het gezinsleven zijn mijn broers Michel en Richard een belangrijke schakel geweest in mijn bloei. Sinds ik me meer en meer bewust werd over mijn eigen zijn, wist ik dat ik anderen iets speciaals te bieden heb. Ik voelde me anders dan anderen, voelde me vrij, was extreem open en had nauwkeurige know how over verbinding tussen personen.

Ademen en NLP

Vanaf mijn vijftiende hou ik me op verschillende manieren bezig met persoonlijke ontwikkeling. Zo kwam ik op deze leeftijd al in contact met mevrouw Fernhout, die me leerde hoe de kracht van mijn adem zo optimaal mogelijk te gebruiken. Een jaar later ging ik voor mijn stotteren zes keer een week het klooster in en leerde ik van zuster Martha alles over bewustwording en acceptatie. Belangrijke leraren in mijn leven zijn Bauke de Boer en zijn vrouw Dorien Groot geweest die mij van NLP practitioner opleidde tot NLP trainer. Tijdens mijn NLP-opleiding van 1994 tot 2001 is ook René Kuiper een voorbeeld voor me geweest. Sport en beweging zijn voor mij een belangrijke ingang in mijn leven. Als tiener vond ik het een kick om mijn lichaam te beheersen door het extreem te verharden door onder andere kickboksen en voetbal.

Tantra

Na een periode als NLP-trainer gewerkt te hebben begon ik in 2008 met tantra. Mijn leraren Remmelt van Kleef en Carla Verberck, waar ik veel van heb geleerd, eer ik met een diepe buiging. Door verschillende vormen van tantra te hebben beoefend werd me duidelijk dat mijn lichaam ook beheerst kan worden door het juist gevoeliger te maken, te verzachten. Dit leerde ik nog effectiever door middel van yoga, reiki, ademtechnieken, meditaties en verschillende vormen van massage waaronder de-armouring. Tantra heeft me geleerd mijn lichaam bewust als kanaal te gebruiken. Voor mij is de combinatie van het laten stromen van mijn seksuele energie door mijn fysieke lichaam, verbonden met mijn hart en toegang hebben tot de universele bron van licht en liefde, ultiem. Het is voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden

Kunst van intimiteit

Vanaf begin 2015 geef ik samen met Sifra trainingen over ‘De magie van Seksualiteit’ ofwel ‘kunst van intimiteit’. Sifra ervaar ik als een alwetende oude ziel. Ze heeft een zuiver en helder zien over alles wat leeft en heeft direct toegang tot de zielen- of spiritwereld, waaruit ze inspiratie, know how en zeer precieze uitspraken en informatie ontvangt.

Sifra zegt:Tijdens de tantratraining kwamen Ronald en ik elkaar tegen en werden aan elkaar gewaagde oefenpartners. Van het begin af aan was ik onder de indruk van zijn vermogen zich leeg te maken en van daaruit te handelen.Van het begin af aan voelde ik zijn vermogen licht en liefde te brengen, door alle pijn, angst en lijden heen, puur door zijn krachtige aanwezigheid. Zonder afleiding, zonder ruis, helemaal open in wat het hier en nu hem geeft.

Omdat we ‘magie’ in elkaar herkennen en er een sterke lichamelijke aantrekkingskracht tussen ons is, hebben we een liefdesrelatie en voelen we een roeping om de trainingen te verspreiden. In deze trainingen staan verbinding met jezelf, verbinding met de ander en verbinding met spirit, centraal. Seksualiteit is daarin voor mij een vrijheid die beweegt van aards geworteld zijn, naar universeel verbonden zijn.

Ronald

Kwaliteit en Scholing: Bijscholing vind ik belangrijk om de kwaliteit te kunnen blijven geven die nodig is. Ik wens mijzelf dan ook te blijven ontwikkelen en volg hiervoor geregeld cursussen/bijscholing/nascholing en workshops met betrekking tot het begeleiden van personen. Ik hanteer een beroepsgeheim. 

bottom of page