top of page

Tantrische de-armouring

Tantra

‘Het leven de grootste oefening, je lichaam je belangrijkste gereedschap’

De uitdaging bij tantra is dat alles wat je overkomt er volledig mag zijn. Pijn, verdriet, woede, ongemak maar ook geluk, seks en liefde. Het is de kunst om gevoelens die bij je opkomen, of ze nou wel of niet prettig zijn, volledig te voelen, ze niet weg te duwen, er niet overheen te lopen, je niet te verzetten maar in het gevoel, in het moment te blijven en alles volledig te verwelkomen.

Dingen die je overkomen en die je niet wilt of kunt verwelkomen, die je probeert tegen te houden, worden opgeslagen in je lichaam. Ze vormen blokkades die de levensenergie, de seksuele energie of kundalini belemmeren om vrij te stromen.
Tantra biedt vele methodes om die blokkades in je lichaam los te laten zodat je steeds meer in waarachtigheid kunt leven.

Verbinding

De tantrische massages zijn bedoeld om de sexuele energie of levensenergie weer vrij te laten stromen, het gaat niet om korte termijn genot, het gaat om jezelf vrij maken en een genot ervaren wat lange tijd bij je blijft. Het gaat om de ervaring van de dagen en weken na de massage. Het gaat om het bewustwordingsproces en het meer kunnen genieten van je eigen lichaam en het lichaam van je partner. Je leert weer of op een nieuwe manier genieten van je lichaam en je sexualiteit.

 

Bij tantra gaat het om het opnieuw heel worden. Het lichaam wordt gezien als een kanaal, het gaat altijd over de verbinding van het bekken naar de kruin en de levensenergie die hierdoor vrij kan stromen. Het bekkenbodem gebied en onze sexualiteit is behoorlijk omstreden. Bij een volledige tantrische massage draait het niet alleen om het lichaam extern. Het bekkenbodemgebied is een essentieel gebied als het gaat om loslaten van oude patronen.

Shakti en Shiva

Shakti als het vrouwelijke principe, de godin, heeft haar zetel in het bekken, ze is verbonden met de aarde, met seksualiteit, magie en het op allerlei manieren voelen en verschijnen in het moment. Shiva als het mannelijke principe, de god, heeft zijn zetel op de kruin, hij is verbonden met het universeel bewustzijn, spiritualiteit en een alles overkoepelende aanwezigheid. Door de-armouring kunnen Shiva en Shakti vrij stromen, langs je ruggenwervels, je nekwervels, van je stuitje naar je kruin (het kundalinikanaal). Je brengt innerlijke balans tussen mannelijk en vrouwelijk, fysiek en spiritueel, zon en maan en je vergroot je gevoeligheid en je intuïtie. Als vanzelf krijg je de behoefte om goed voor je lichaam te zorgen: gezond eten, genoeg rust, genoeg beweging. Zelfs het aangaan van diepere processen, zoals het doorleven en loslaten van oud verdriet en pijn, worden een natuurlijk verlangen.


 

AANRAKING

Externe de-armouring

Bij externe de-armouring worden opgehoopte spierspanningen en blokkades in het hele lichaam opgezocht, deze worden geactiveerd door drukpuntmassage of zachtere vormen van aanraking en kunnen uiteindelijk losgelaten worden. Hierbij komen vaak dieper liggende oude emoties vrij.

Door deze emoties er volledig te laten zijn, de emoties ruimte te geven, kunnen ze oplossen en transformeren. Op deze manier worden oude krampachtige verbindingen verbroken en kan de levensenergie vrijer stromen.

Interne de-armouring

De meeste mensen houden spanning vast in het bekkenbodemgebied, het 1e en 2e chakra. Emoties als angst, schaamte en schuld worden hier vaak onbewust onderdrukt. Door het vasthouden van emoties worden de bekkenbodemspieren letterlijk samen geknepen. Op deze manier ontstaan er blokkades en gevoelloosheid en kan de levens energie niet vrij stromen. Vooral de anus en de vagina zijn vaak behoorlijk gepanserd, of ge-armoured. Er zijn verschillende manieren om deze gebieden te de-armouren. Massage is daar één van. Hierbij geld het zelfde principe als bij de externe de-armouring.
Het effect van de interne de-armouring is echter vele malen groter. Door het bekkenbodemgebied te verzachten en te ontspannen neemt de onvankelijkheid, het genot en het orgastisch vermogen toe. Het hele lichaam kan orgastisch worden, de kleinste aanraking kan zorgen voor het grootst mogelijk effect. 

bottom of page