top of page

Tantrische de-armouring sessie en Tension release massage(T.R.M.)

Tantrische de-armouring sessie

‘Het leven de grootste oefening, je lichaam je belangrijkste gereedschap’

De uitdaging bij tantra is dat alles wat je overkomt er volledig mag zijn. Pijn, verdriet, woede, ongemak maar ook geluk, seks en liefde. Het is de kunst om gevoelens die bij je opkomen, of ze nou wel of niet prettig zijn, volledig te voelen, ze niet weg te duwen, er niet overheen te lopen, je niet te verzetten maar in het gevoel, in het moment te blijven en alles volledig te verwelkomen.

Dingen die je overkomen en die je niet wilt of kunt verwelkomen, die je probeert tegen te houden, worden opgeslagen in je lichaam. Ze vormen blokkades die de levensenergie, de seksuele energie of kundalini belemmeren om vrij te stromen.
Tantra biedt vele methodes om die blokkades in je lichaam los te laten zodat je steeds meer in waarachtigheid kunt leven.

Verbinding

Een tantrische de-armouring sessie is bedoeld om de sexuele energie of levensenergie weer vrij te laten stromen, het gaat niet om korte termijn genot, het gaat om jezelf vrij maken en een genot ervaren wat lange tijd bij je blijft. Het gaat om de ervaring van de dagen en weken na de massage. Het gaat om het bewustwordingsproces en het meer kunnen genieten van je eigen lichaam en het lichaam van je partner. Je leert weer of op een nieuwe manier genieten van je lichaam en je sexualiteit.

 

Bij tantra gaat het om het opnieuw heel worden. Het lichaam wordt gezien als een kanaal, het gaat altijd over de verbinding van het bekken naar de kruin en de levensenergie die hierdoor vrij kan stromen. Het bekkenbodem gebied en onze sexualiteit is behoorlijk omstreden. Bij een volledige tantrische massage draait het niet alleen om het lichaam extern. Het bekkenbodemgebied is een essentieel gebied als het gaat om loslaten van oude patronen.

Shakti en Shiva

Shakti als het vrouwelijke principe, de godin, heeft haar zetel in het bekken, ze is verbonden met de aarde, met seksualiteit, magie en het op allerlei manieren voelen en verschijnen in het moment. Shiva als het mannelijke principe, de god, heeft zijn zetel op de kruin, hij is verbonden met het universeel bewustzijn, spiritualiteit en een alles overkoepelende aanwezigheid. Door de-armouring kunnen Shiva en Shakti vrij stromen, langs je ruggenwervels, je nekwervels, van je stuitje naar je kruin (het kundalinikanaal). Je brengt innerlijke balans tussen mannelijk en vrouwelijk, fysiek en spiritueel, zon en maan en je vergroot je gevoeligheid en je intuïtie. Als vanzelf krijg je de behoefte om goed voor je lichaam te zorgen: gezond eten, genoeg rust, genoeg beweging. Zelfs het aangaan van diepere processen, zoals het doorleven en loslaten van oud verdriet en pijn, worden een natuurlijk verlangen.


 

AANRAKING

Externe de-armouring

Bij externe de-armouring worden opgehoopte spierspanningen en blokkades in het hele lichaam opgezocht, deze worden geactiveerd door drukpuntmassage of zachtere vormen van aanraking en kunnen uiteindelijk losgelaten worden. Hierbij komen vaak dieper liggende oude emoties vrij.

Door deze emoties er volledig te laten zijn, de emoties ruimte te geven, kunnen ze oplossen en transformeren. Op deze manier worden oude krampachtige verbindingen verbroken en kan de levensenergie vrijer stromen.

shakti en shiva

Interne de-armouring

De meeste mensen houden spanning vast in het bekkenbodemgebied, door emoties als stress, angst, woede, verdriet, schuld en pijn. Door het vasthouden van emotie worden de bekkenbodemspieren letterlijk samen geknepen. Op deze manier ontstaan er blokkades en gevoelloosheid en kan de levens energie niet vrij stromen. Vooral de anus en de vagina zijn vaak behoorlijk gepantserd, of ge-armoured. Er zijn verschillende manieren om deze gebieden te de-armouren. Massage is daar één van. Hierbij geld het zelfde principe als bij de externe de-armouring.
Het effect van de interne de-armouring is echter vele malen groter. Door het bekkenbodemgebied te verzachten en te ontspannen neemt de ontvankelijkheid, het genot en het orgastisch vermogen toe. Het hele lichaam kan orgastisch worden, de kleinste aanraking kan zorgen voor het grootst mogelijk effect. 

Omdat het een omstreden gebied is (het werken met de seksuele energie en seksualiteit) maak ik gebruik van een overeenkomst die van tevoren getekend dient te worden.Tijdens het introgesprek vlak voor een de-armouring sessie wordt door de cliënt beslist of er wel of geen interne de-armouring kan plaats vinden. Als er gekozen wordt voor alleen een externe de-armouring, zal er nooit intern gewerkt worden. Ook al zou de cliënt dat tijdens de sessie wel willen. Andersom kan het wel het geval zijn dat een interne de-armouring tijdens de sessie niet klopt, dan doe ik dat niet.”

Tension release massage(T.R.M.)

Tijdens deze sessies maakt Ronald gebruik van verschillende technieken. Alles is er op gericht om jou nog meer te laten ontspannen. Er zijn oneindig veel redenen waarom wij spanning opslaan in onze lichamen, van emotionele pijn, tot blessures, tot noodzakelijk herstellen na zwangerschap of operaties, door compensatie bij slijtage etc.

Ronald werkt met aanraken op een manier die jou helpt de opgehoopte spanning in jou lichaam, te ontladen. Vaardigheden die Ronald gebruikt, zijn zorgvuldig samengesteld gebruikmakende van verschillende massagetechnieken aangevuld met intuïtieve interventies specifiek gericht op jou staat van zijn in het moment.
Ronald voelt waar de spanning zit en door middel van aandacht, aanraking en uitnodigen van jou aanwezigheid in de diverse gevoelige gebieden, helpt hij die opgehoopte spanning te doen oplossen. Hierdoor ontstaat verzachting, ont-spanning en ruimte voor doorstroming van jou levensenergie. Dit proces draagt bij aan het vergroten van het zelf herstellend vermogen van het lichaam. Er komt namelijk een boost energie vrij voor heling.

 

Deze massage duurt ± 1,5uur waarbij Ronald alleen extern werkt en dus de genitals niet worden aangeraakt. Dit in tegenstelling tot een de-armouring sessie.
De tension release massage kan een veilige aanloop zijn naar uiteindelijk een full body de-armouring sessie.

Ronald over het geven van de sessies:

“Voor een sessie of massage neem ik veel tijd. Het begint al met het schoonmaken en smudgen van mijn praktijk. Dat is voor mij al een deel van de meditatie voor een sessie. Daarna neem ik genoeg tijd om te mediteren en te spelen op mn handpan en me verder leeg te maken, zodat ik me volledig kan afstemmen op de cliënt. Ik ervaar mijn lichaam als een kanaal en verbind me met mijn buik, hart en spirit. Vanuit die verbondenheid, kan ik naar de cliënt kijken en hem of haar aanraken zonder oordeel, alles is goed en alles klopt.

Wat ik waarneem in de aanraking is de weerstand en hoe die ontspant en oplost. Alles wat gezien, gehoord en doorvoeld wil worden aan woede, pijn, verdriet, schaamte, schuld of angst, mag zich tonen en daar blijf ik bij. Om steeds meer ruimte, zachtheid en ontspanning in het lichaam van de cliënt te zien ontstaan en dat gaat gepaard met de stroom van levensenergie die op gang komt.

Download de overeenkomst voor een de-armouring sessie

bottom of page